"Zucchero" отново зарадва пълната Зала 1 на НДК

16 Ноември 2016

Един от най-големите интерпретатори на италианската блус музика, Дзукеро вчера зарадва своите почитатели с концерт в зала 1 на НДК.

Аделмо Форначиари или "Zucchero", в превод от италиански - Захар! Това е сценичният~ псевдоним, с който той става известен в цял свят! Дава му го учител в началното училище, който казвал, че е „сладък, като захар".

Звездата на италианската музика представи албума си "Black Cat". Чухме и неостаряващите му хитове, сред които „Senza una Donna ", „Il Volo", „Baila" и „Occhi".

„Непредсказуем и универсален", така го определя музикалната критика. В дългогодишната си кариера "Лудият шапкар", както го наричат още, прави дуети с прочути имена като Ерик Клептън, Брайън Адамс, Пол Янг, Стинг и Лучано Павароти.

Във всеки от последните си пет албума има песен с Боно, има дуети с Шерил Кроу, Би Би Кинг, Ронън Кийтинг, Пол Йънг, Лучано Павароти и още и още. Последният му албум е вдъхновен от "Джанго без окови" и 12 години робство" и е посветен на съвременните роби между нас - бягащите от войните, бедните, мигрантите.

Дами и господа, Дзукеро.

Тагове: Концерт

Прочетете още