Пол Маккартни заведе 75 хилядна публика на музикално пътуване във времето

Пол Маккартни заведе 75 хилядна публика на музикално пътуване във времето
Снимка: jmcarthy99
11 Октомври 2016

Пол Маккартни предложи на зрители и участници във фестивала "Дезърт трип" (Desert Trip) в Калифорния, музикално пътуване от времената преди „Бийтълс” до последните си забежки в хип хопа.

След Боб Дилън и „Ролинг Стоунс” предния ден, 75-хилядите зрители на фестивала на рок легендите видяха Маккартни на сцената в събота вечерта, а след него и Нийл Йънг. „Стоунс” вече отдадоха дължимите почести към „Бийтълс” – своите може би някогашни конкуренти в момента на техните златни години. Те изпълниха Come together, а бившият бийтъл им върна жеста с I Wanna Be Your Man, една от първите песни на групата на Мик Джагър, но написана от Маккартни и Джон Ленън.

74 годишният Пол, се върна в личната си музикална колекция чак до 1958 г. с In Spite of All the Danger (1958), едно от първите парчета на групата ”Куоримен”, която по-късно става „Бийтълс”. Той отдаде почит и към своите двама колеги, които вече не са на този свят – Джон Ленън и Джордж Харисън - включително и с песента на Харисън Something. А в памет на продуцента Джордж Мартин, който почина през март, той изпя първия сингъл на „Бийтълс" Love Me Do.

Снимка: Jimmy Baikovicius

"Именно Джордж ни уреди да подпишем договор за плоча, така че без него никога нямаше да има записи на „Бийтълс", каза певецът. "Така че ние го обичаме и му благодарим". После се случи „скок” в днешно време – с FourFiveSeconds и сътрудничеството с рапъра Кание Уест и Риана. Към бившия бийтъл се присъедини и Нийл Йънг за дует, който завърши с "Дайте шанс на мира".

Източник: БГНЕС

Тагове: Концерт

Прочетете още