Документална поредица ще разкаже историята на Bon Jovi

Документална поредица ще разкаже историята на Bon Jovi
24 Януари 2024

Преди броени дни, на 21 януари се навършиха четири десетилетия от излизането на едноименния дебютен студиен албум на американската рок група Bon Jovi и тъкмо за годишнината стрийминг платформата Hulu обяви, че се е сдобила с документален минисериал от четири части за бандата. Начело на поредицата със заглавие "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story" като режисьор и продуцент е американският спортен документалист Gotham Chopra и неговата компания Religion of Sports.

Това е първият опит да се разкаже историята на Bon Jovi, в който ще участват всички настоящи и бивши членове на групата. Създателите на мини сериала обещават на зрителите да видят много лични видеоклипове от музикантите, непубликувани текстове и непоказвани досега снимки, както и да чуят неиздавани до момента демо записи на песни. Премиерата на "Thank You, Goodnight: The Bon Jovi Story" е насрочена за 26 април в Hulu в САЩ, а по-късно през годината ще се появи в Star+ в Латинска Америка и Disney+ в останалата част от света.

С 15 студийни албума и повече от 100 милиона продадени записа, днес Bon Jovi са сред най-продаваните групи на всички времена и са част от Залата на славата на рокендрола. Техните сингли "You Give Love a Bad Name" (№1 1986г.), "Livin’ on a Prayer" (№1 1986г.), "Bad Medicine" (№ 1988г.) и "I’ll Be There for You" (№1 1989г.), оглавявали Billboard Hot 100 и до днес остават едни от най-големите им хитове. А като творци Jon Bon Jovi и Richie Sambora са включени в Залата на славата на американските автори на песни.

Прочетете още