The Weeknd обяви последния албум от своята трилогия – „Hurry Up Tomorrow“

The Weeknd обяви последния албум от своята трилогия – „Hurry Up Tomorrow“
Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG
5 Септември 2024

The Weeknd се подготвя за последната част от трилогията, започнала с хитовия „After Hours“ и продължила с „Dawn FM“. Певецът разкри името на третия албум от поредицата в сряда (4 септември) с видео, което представя развръзката на музикалната му история. Албумът ще бъде озаглавен „Hurry Up Tomorrow“ и е творческият връх на целия проект.

В изявлението се споменава колекцията „After Hours“, която включва хита „Blinding Lights“. По време на тази ера The Weeknd се появява в един и същ червен костюм в повечето визуализации, свързани с албума. С всяко следващо изпълнение и видеоклип, героят става все по-окървавен. Тези визуални елементи подчертават емоционалния хаос и желанието за бягство, които определят темите на албума и плавно преминават към концепциите на „Dawn FM“.

Гледайте видеото:

„Гледам се в огледалото и се чувствам едновременно стар и нов, в капан, неспособен да мръдна. Все още не съм се изправил пред себе си“, споделя The Weeknd. Албумът „Dawn FM“ е силно повлиян от синт-поп и денс музика, като изследва идеята за прехода от живота към смъртта. В този свят разказвач е Jim Carrey.

Hurry Up Tomorrow“, който все още няма дата на издаване, е допълнение към натоварената есен за изпълнителя. В събота той ще изнесе специален концерт на Estádio Morumbi в Сао Пауло, Бразилия, който ще бъде излъчен на живо в YouTube. The Weeknd ще дари 10% от приходите от всички продажби на мърчандайз от събитието и онлайн на фондация BrazilFoundation, за да подпомогне общности в Южна Бразилия, засегнати от природни бедствия и икономически трудности. Събитието му „Halloween Horror Nights“ в Universal Studios, озаглавено „The Weeknd: Nightmare Trilogy“, ще се състои от 5 септември до 3 ноември.

Прочетете още