В САЩ вече има и български кино клуб

В САЩ вече има и български кино клуб
Снимка: Alex
25 Април 2015

Жана Караиванова, създател и творчески директор на „София Индипендънт Филм Фестивал“ и Генералното консулство на Република България в Ню Йорк организират първия български кино клуб в САЩ, който е посветен на 100-годишнината на българското кино и удостояването на София с титлата „Творчески град на киното“.

В рамките на кино клуба ще бъдат представени български документални, игрални, анимационни и късометражни филми, ретроспекции от предишни издания на българския фестивал в Ню Йорк и съвременни творби на наши сънародници, които се реализират извън пределите на страната.

Филмите ще бъдат представяни от български и американски кинотворци и представители на Нюйоркската интелигенция. Прожекциите ще са безплатни и ще се състоят в Генералното консулство на България в Ню Йорк.

Кино клубът ще стартира с прожекцията на филма „Писмо до Америка“ на режисьорката Иглика Трифонова с участието на актьорите Филип Аврамов, Ана Пападопулу, Светлана Янчева, Мая Новоселска и др. и музиката композирана от Милчо Левиев.

Прочетете повече на vesti.bg

Прочетете още