Deep Purple обявиха нов албум

Deep Purple обявиха нов албум
24 Април 2024

Една от най-значимите и обичани рок банди на всички времена, Deep Purple споделиха, че са готови да издадат нов албум, озаглавен „=1“ (equals1). Под №23 в дискографията им, записът ще излезе на музикалния пазар на 19 юли чрез earMUSIC и бележи първото дългосвирещо издание на легендарните музиканти от 2021 г., когато пуснаха албума с кавъри „Turning To Crime“, и първото с оригинален материал от 2020 г. насам, когато бе премиерата на „Whoosh!“.

За „=1“ групата се обединява отново със знаменития продуцент Bob Ezrin и канализира същия звук, който за първи път ги постави на картата преди повече от 50 години, но без да разчита на носталгия, така че очакванията ни ще са високи.

Според прессъобщение, заглавието символизира идеята, „че в свят, който става все по-сложен, всичко в крайна сметка се опростява до една единствена, единна същност. Всичко е равно на едно.“

Пилотният сингъл от албума ще пристигне на 30 април. Засега можете да разгледате списъка с песни на „=1“ и обложката му по-долу. Наличен е за предварителни поръчки ТУК.

Творбата на предвожданата от легендарния Ian Gillan, заедно с басиста Roger Glover, барабаниста Ian Paice и кийбордиста Don Airey група, ще отбележи първия албум на Deep Purple с китариста Simon McBride, който се присъедини към състава, след като дългогодишният член Steve Morse напусна поради лични причини.

„=1“ траклист:

1. ‘Show Me’
2. ‘A Bit On The Side’
3. ‘Sharp Shooter’
4. ‘Portable Door’
5. ‘Old-Fangled Thing’
6. ‘If I Were You’
7. ‘Pictures Of You’
8. ‘I’m Saying Nothin’’
9. ‘Lazy Sod’
10. ‘Now You’re Talkin’’
11. ‘No Money To Burn’
12. ‘I’ll Catch You’
13. ‘Bleeding Obvious’

Снимка: https://www.facebook.com/officialdeeppurple

Прочетете още