Семейството на Chris Cornell издига негов паметник в Сиатъл

Семейството на Chris Cornell издига негов паметник в Сиатъл
Снимка: possan
11 Август 2017

Семейството на Крис Корнел реши да издигне негов паметник в Сиатъл. Три месеца след смъртта на фронтмена на Soundgarden и Audioslave, съпругата му Вики го почита - първо с детската програма за музикална терапия "Крис Корнел", а сега и с голяма статуя, проектирана от скулптора на звездите Уейн Тот.

"Той вече ми показа дизайна и децата и аз го харесахме", каза тя. "Крис е син на Сиатъл и ние ще го почитаме с много любов”, добави Вики.

По всяка вероятност създаването на скулптурата и бюрократичните ангажименти с властите в града ще отнемат поне 7 месеца, но в случая не е важно времето за което ще се реализира проектът, а самата инициатива.

Снимка: uncarved block

Крис си отиде на 18 май тази година, на 52 годишна възраст. Той бе погребан на церемония на 26 май в Hollywood Forever Cemetery, Лос Анджелис, на която присъстваха звезди от световния музикален и кино елит като Брад Пит, Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих, Дейв Грол, Фаръл Уилиямс, Ким Таил, Том Морело, Мат Камерън, Къртни Лав и много други музиканти, актьори, близки, приятели и фенове на музиканта.

Корнел бе една от водещите фигури на гръндж сцената през деветдесетте. Освен в Soundgarden и Audioslave, той бе основател и фронтмен на Temple of the Dog.

Последният солов албум на музиканта Higher Truth излезе през 2015 година.

Прочетете още