Колекция с хитове, дуети и неиздаван запис на Edith Piaf излиза на 15 декември

Колекция с хитове, дуети и неиздаван запис на Edith Piaf излиза на 15 декември
16 Ноември 2017

Edith Piaf идва от улиците, където се е сблъскала с крайна бедност, преди да избяга от жестоката си съдба благодарение на гласа-чудо, с който е надарена. Повече от 50 години след смъртта си, Edith Piaf остава най-известната френска певица на всички времена. Нейният живот, изпълнен със страст, драма и проблясъци на щастие, прилича на роман и може би събитията в живота ѝ помагат за развитието на уникалния талант, с който е известна.

Изданието “Edith Piaf” излиза на CD и дигитално на 15-ти декември, 2017 г. и ще съдържа хитове, дуети, записи на английски и неиздавано досега бонус парче, открито по чудо 70 години по-късно. Записана през есента на 1946 г. и открита повече от век след смъртта на певицата, тази песен е с участието на вокалната група Les Compagnons De La Chanson, 9-членен състав, който има дълга и успешна кариера в продължителност на десетилетия.

Снимка: Орфей Мюзик/Warner Music International

На 10-ти юли 1946 г. Edith Piaf и Les Compagnons de la Chanson записват известния си дует "Les Trois cloches". Те планират да запишат "La complainte du Roi Renaud" през есента, народна песен от 15-ти век, аранжирана от Marc Herrand (бивш член на Compagnons de la Chanson).

Изданието “Edith Piaf” ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Прочетете още