"Жега 2" - Ал Пачино иска Тимъти Шаламе да играе по-младата версия на героя му

22 Юни 2022

Легендарният Ал Пачино смята, че Тимъти Шаламе би бил идеалният избор за ролята на по-млада версия на героя му в евентуално продължение на "Жега".

Актьорът ветеран изигра обсесивното ченге лейтенант Винсънт Хана, който преследва главния престъпник Нийл Макколи (Робърт Де Ниро) и неговата банда в трилъра на сценариста и режисьор Майкъл Ман. Сега режисьорът е написал сценарий за продължение, чието действие се развива преди и след събитията от трилъра от 1995 г.

Според 82-годишния Пачино младият му колега Шаламе ("Призови ме с твоето име", "Дюн") би бил идеален за главната роля, ако продължението бъде филмирано.

Запитан кого би искал да види в ролята на по-младия Винсънт, той отговори: "Тимъти Шаламе. Искам да кажа, че той е прекрасен актьор и изглежда страхотно."

Пачино и Де Ниро, заедно с продуцента Арт Линсън, присъстваха на ретроспективна прожекция на "Жега" в театър "Юниън Палас" в Ню Йорк в края на миналата седмица, но бяха без режисьора, защото той е дал положителен резултат за COVID-19. Въпреки това Ман имаше видеопослание към гостите преди прожекцията.

Той каза: "Изключително съм разочарован, че няма да бъда с всички вас тази вечер. През 1994 г. в "Бродуей Дели" казах на Арт, нека продуцираме моя сценарий и да намерим режисьор, защото може би няма да го режисирам. Той ми каза, че съм луд - така че за всичко това е виновен той. Преди два дни дадох положителен тест за ковид. Чувствам се чудесно и след няколко дни ще изляза от изолация. С такова нетърпение очаквах да седна с добри приятели, семейство и феновете на филма, за да изживея гледането на 4k ултрависока резолюция на "Жега"".

Присъстващите получиха екземпляр от "Жега 2" - романа, който Ман е написал заедно с Мег Гарднър и който се очаква да излезе на книжния пазар през август.

Прочетете още