YouTube спря официалните канали на R. Kelly

YouTube спря официалните канали на R. Kelly
8 Октомври 2021

Платформата за видеосподеляне YouTube премахна официалните канали на американския изпълнител и продуцент R. Kelly, който миналия месец беше признат за виновен в сексуални престъпления.

"Можем да потвърдим, че премахнахме два канала, свързани с R. Kelly в съответствие с правилата за отговорност на авторите.", обяви говорител на видеоплатформата.

Каталогът на R&B звездата остава достъпен в аудио стрийминг услугата YouTube Music, където изпълнителят на песента "I Believe I Can Fly", донесла му три награди Grammy, има 137 000 абоната.

Видео хостинг услугата, притежавана от Google, няма да премахва съдържание, публикувано преди спирането на двата официални канала на музиканта, както и клипове, споделени от потребители. Албумите и песните му са достъпни на други големи стрийминг платформи като Apple Music, Spotify, Amazon Music.

Припомняме, R. Kelly бе признат за виновен от нюйоркски съд, че в продължение на години е бил начело на "система" за сексуална експлоатация на млади хора, включително и на непълнолетни. Очаква се присъдата му да стане ясна на 4 май догодина като е възможно тя да е доживотен затвор.

Прочетете още