Whitesnake със специално преиздание на „Restless Heart“ и ново официално видео към „You're So Fine“

Whitesnake със специално преиздание на „Restless Heart“ и ново официално видео към „You're So Fine“
2 Август 2021

В зората на най-успешния период в историята на Whitesnake, основателят и вокалистът на групата David Coverdale започна да записва третия си самостоятелен албум през 1995 г. Нещата обаче се объркват, когато натискът от неговия звукозаписен лейбъл го принуждава да промени курса и да пусне „Restless Heart“ под псевдонима David Coverdale & WHITESNAKE. Въпреки промените, албумът от 1997 г. прави фурор в класацията Топ 40 на Обединеното Кралство. Записът обаче никога не е издаван в САЩ преди. Това ще се промени тази есен, когато Rhino ще представят няколко версии на творбата, включително и бокс сет от 4 диска. Новината за релийза дойде с пускането на официален видеоклип към песента „You're So Fine“:

А сега... подробностите: „Restless Heart: Super Deluxe Edition“ ще бъде на музикалния пазар на 29-и октомври и вече е наличен за предварителни поръчки тук. Колекцията от 4CD/DVD съдържа ремастерирани и ремиксирани версии на оригиналния албум, заедно с неиздавани демота и студийни записи. DVD-то ще включва музикални видеа и документален филм за създаването на албума с нови интервюта от David Coverdale. Сетът идва с твърда корица, изпълнена с редки и невиждани снимки от ерата. В същия ден ще са налични и три допълнителни версии. Първата е делукс издание от 2 CD-та, които ще включват новия ремикс, както и ремастерирано издание на оригиналния албум. Втората е двоен винил – ремиксираната творба на 180-грамова сива плоча. И самостоятелна версия на диск. В допълнение, цялата музика ще е достъпна и дигитално в стрийминг платформите.

Същевременно Whitesnake обявиха и британско турне, което ще започне на 10-и май 2022 в Дъблин, Ирландия. Всички дати и актуална информация за концертите ще откриете тук.

Прочетете още