Васил Петров празнува Международния ден на джаза и рождения си ден с концерт

Васил Петров празнува Международния ден на джаза и рождения си ден с концерт
17 Март 2023

На 30 април е Международния ден на джаза и по случайност или не Васил Петров има рожден ден и той ще отпразнува със специален концерт в Plovdiv Event Center в Пловдив.

В неделя, на 30 април, залата за събития Пловдив Ивент център ще бъде преобразена и превърната в изискан джаз клуб с разширена сцена, която да побере Врачанска филхармония, маестро Христо Павлов и изключителните музиканти от Пловдивската джаз сцена - Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни), Христо Минчев (бас), с които вече четвърта година си партнира.

Емблемата на българския джаз ще представи концертна програма от световни хитове, евъргрийни, джаз стандарти. Проектът „Световни хитове в симфоничен джаз“ съчетава суингиращата енергия на джаз групата с изисканото и романтично звучене на големия оркестър. Песните са аранжирани за филхармония с леки джаз нюанси, ще има и неочаквани импровизации. Специален гост солист в програмата е виртуозната цигуларка Зорница Иларионова, с която ще направят някой дуети, както и тя ще се представи с филмови теми наградени с Оскар. В нов прочит на Васил Петров ще звучат Besame mucho, Soldier of fortune, Caravan, I was made for loving you, Yesterday, неговите хитове и други.

Датата на Международния ден на джаза е определена от Генералния секретар на ЮНЕСКО и от Хърби Хенкок - легендарен джазмен, посланик на организацията за междукултурен диалог. През 2012 година Международният ден на джаза е признат и от ООН.

Билетите са в продажба в мрежата на ивентим онлайн и в партньорските им каси - Билетният Център Пловдив намиращ се пред Община Пловдив, касата на Дом на културата Борис Христов, бензиностанции OMV, Български пощи и други.

Прочетете още