U2 пускат специално издание на "Achtung Baby" по случай 30 годишнината

U2 пускат специално издание на
18 Ноември 2021

На 18 ноември се навършват 30 години от появата на емблематичния за U2 албум "Achtung Baby" (1991г.) и по повода, на 19-и ноември Bono и компания пускат на музикалния пазар негово луксозно юбилейно издание - на винил. На 3-и декември пък, носителите на 22 награди Grammy ще зарадват меломаните и с дигитален бокссет с 50 песни от творбата, в която ще бъдат включени ремикси и по-малко известни парчета. 22 от тях за първи път излизат в цифров формат.

Като част от честванията, подготвени от групата за 30-годишнината на албума им, е и специална арт инсталация, която ще се случи от 19 до 26 ноември в легендарното Hansa Studios в Кройцберг, пише списание Roling Stone. За нея ирландската рок банда се обединява с базирания в Берлин френски художник Thierry Noir. Именно той е човекът, на когото преди три десетилетия U2 възлагат да изрисува серия от автомобили Trabant, част от обложката на седмия студиен запис в дискографията им. Инсталацията ще включва същия автомобил, специално новоизрисуван за случая тази година, върху сегмнент от Берлинската стена.

"Achtung Baby" е един от най-успешните записи на групата, който дебютира на първо място в американската класация Billboard 200 и оглавява музикалните чартове в няколко други страни, продаден е в над 18 милиона копия по света и е отличен с Grammy за "Най-добро вокално рок изпълнение на дует или група".

Празнуваме тавата с любимата ни "Mysterious Ways":

Прочетете още