The Rolling Stones подготвят внушителен концерт за 60-годишнината на групата през 2022-ра

The Rolling Stones подготвят внушителен концерт за 60-годишнината на групата през 2022-ра
9 Септември 2020

Легендарните британски рокаджии The Rolling Stones гледат смело към 2022-ра, планирайки внушителен концерт за 60-годишнината на групата, с което рок-динозаврите заявяват, че нямат никакво намерение да се оттеглят от музикалната сцена. 77-годишният Мик Джагър, 76-годишният Кийт Ричардс, 73-годишният Рони Ууд и 79-годишният Чарли Уотс са в чудесна форма и в интервю за музикалната библия - списание Rolling Stone, споделят че искат и възнамеряват да отбележат подобаващо юбилея на състава.

Сформираната през 1962 г. в Лондон банда са наричани често „най-добрата рокендрол група на всички времена“, имат издадени 22 студийни и 8 концертни албума както и многобройни компилации, а броят на продажбите им в целия свят надхвърля 200 милиона копия. Осем техни студийни творби достигат първо място в американските класации, включени са в Залата на славата на рокендрола и са определяни за едни от най-влиятелните музиканти в историята.

Припомняме, рокаджиите бяха принудени да отменят тазгодишното си турне, но фронтменът Мик Джагър заяви, че с останалите членове на групата се надяват в близко бъдеще да подновят концертната си обиколка.

Прочетете още