Списание Time обяви 100-те най-влиятелни личности за 2020

Списание Time обяви 100-те най-влиятелни личности за 2020
24 Септември 2020

Американското списание Time публикува традиционната си класация на стоте най-влиятелни личности на планетата. В списъка за 2020-а година разбира се са включени хора от различни сфери - международни знаменитости, политици, звезди от спорта и учени, разпределени в категориите "Пионери", "Артисти", "Лидери", "Икони" и "Титани".

"Те ни вдъхновяват, забавляват, предизвикват. Те са откривателите, пионерите, лидерите, иконите." Така авторитетното издание представя списъка на личностите, които символизират успеха и тласкат света напред.

В категория "Артисти" водещото място е за хитовия R&B изпълнител The Weeknd, който в края на август спечели два приза на видео музикалните награди на MTV - за песента и видеото към хита му "Blinding Lights". Сред 100-те най-влиятелни личности от творците са класирани и актьорът и продуцент Michael B. Jordan, една от най-обичаните съвременни поп изпълнителки Selena Gomez, световният #1 латино артист J Balvin, мултиплатинената певица Halsey, изпълнителката и актриса Jennifer Hudson и др.

Американската рапърка и автор на песни Мegan Thee Stallion пък оглавява списъка на "Пионери"-те.

Прочетете още