Специални гости на концерта на Андреа Бочели

Специални гости на концерта на Андреа Бочели
10 Септември 2024

Редица обичани гост изпълнители ще отпразнуват заедно с маестро Андреа Бочели неговите 30 години на сцена. На 14 септември на Национален стадион очакваме прочутия италиански флейтист Андреа Гриминели, младия, но вече много успешен, италиански балетист Франческо Коста, Елиза Гаиото - италианска певица и композиторка, изключителната Кристина Пазару, а на диригентския пулт ще застане прочутият маестро Марчело Рота. На сцената, редом до Андреа Бочели ще бъдат и българският Национален филхармоничен хор и Националният филхармоничен оркестър.

Андреа Гриминели е известен с изключителни изпълнения и редица международни турнета. Гриминели е свирил над 200 съвместни концерта с Лучано Павароти, който го кани да участва в концерт на Медисън Скуеър Гардън, Ню Йорк и така стартира кариерата му през 1984г. През 1989г. Гримнели печели Грами, а на 14 септември ще добави своя уникален музикален почерк към вечерта с изпълнения на класически и съвременни композиции.

Франческо Коста има впечатляваща кариера, която включва участия в Държавния балет на Виена, както и в различни престижни гала събития по света. Коста ще внесе елегантност и грация с балетни изпълнения, които ще допълнят музикалния спектакъл на Бочели.

Елиза Гаиото е добре позната на международната Urban/Поп сцена. Тя е единствената италианска изпълнителка, която е в топ 10 на най-въздействащите Blind Auditions на „Гласът (на света)“ с повече от 45 милиона гледания в YouTube. Елиза Гаиото ще допринесе със своя неподражаем вокален стил, който е омагьосвал публиката по цял свят.

Прочутият маестро Марчело Рота е известен с впечатляващата си кариера като диригент на някои от най-престижните оркестри в Европа и света. Репертоарът му включва над четиридесет опери, с акцент върху творби на Росини, Белини, Доницети, Верди и Пучини, и е работил с известни солисти като Пласидо Доминго и Андреа Бочели, с когото работи непрекъснато в последните 25 години. 

Кристина Пазару – изнасяла е представления в престижни оперни театри, концертни зали и фестивали по целия свят, а наскоро тя започва да композира, съчетавайки лирично пеене с електронни поп ритми в свой новаторски проект. Под звездите на стадион “Васил Левски”, Кристина Пазару ще допълни вечерта със специални изпълнения, които обещават да оставят незабравим спомен.

Не пропускайте шанса да станете част от това невероятно музикално събитие и да се насладите на вечните песни на един от най-големите артисти на нашето време, в компанията на изключителни музиканти и танцьори. 

Освен на физическата билетна каса пред стадион “Васил Левски”, билетите за този грандиозен спектакъл на стадион „Васил Левски“ все още са достъпни и в мрежата на ticketstation.bg.

Прочетете още