Соловата работа на David Coverdale блести ярко в нова колекция на Whitesnake

Соловата работа на David Coverdale блести ярко в нова колекция на Whitesnake
20 Август 2024

Соловата работа на David Coverdale – мощният глас, който стои зад Whitesnake, и бивш фронтмен на Deep Purple, блести ярко в нова колекция, включваща ремиксирани, ремастерирани и преразгледани версии на соловите му албуми „WhiteSnake“ (1977), „NorthWinds“ (1978) и „Into the Light“ (2000).

„Into The Light: The Solo Albums“ ще бъде наличен чрез Rhino.com на 25 октомври като бокс сет от 6 CD-та. Той пристига опакован в твърда кутия, включваща книга от 60 страници с редки снимки, подробни бележки и ново интервю с Coverdale. Новата ремиксирана версия на „Into the Light“ също ще бъде налична отделно като двоен албум на винил, представен в сгъваема обложка. Поръчайте предварително и двата ТУК. В допълнение, новата ремиксирана версия на “Midnight Blue” е вече налична:

Предстоящият бокс сет включва две версии на соловите албуми на Coverdale: едната е наскоро ремиксирана, за по-динамично звуково изживяване, а втората е  с ремастерирани оригинални записи за тези, които искат да преразгледат класическото звучене. Ремиксираните версии включват значителни актуализации (особено за „WhiteSnake“ и „NorthWinds“) и използват авангарден аудио софтуер . В парчето “Time & Again” от „NorthWinds“ се изпозва иновативна технология за изолиране на вокали, позволявайки нови аранжименти за струнни и пиано, които Coverdale си представя от десетилетия.

Coverdale споделя: „Ремиксите са модерни, използвайки нова технология, за да се извлече най-доброто от тях... Наистина е вълнуващо да преразгледам и да се погрижа за всякакви технически „проблеми“, които имах с песните преди толкова много години.“

„Into the Light“ – третият самостоятелен албум на Coverdale, може да се похвали с впечатляващ състав от музиканти, който включва китаристите Earl Slick (David Bowie) и Doug Bossi, басиста Marco Mendoza (който по-късно се присъединява към Whitesnake), легендарния барабанист Denny Carmassi (Montrose, Whitesnake) и кийбордиста Mike Finningan (Jimi Hendrix). Ремиксираната версия на албума разширява оригинала с песни като „Let’s Talk It Over” и „All The Time In The World”. Колекцията също така предлага допълнителни ремикси, демо записи и извадки от албума, включително „With All Of My Heart“. Coverdale е написал песента за жена си и я смята за една от най-добрите, които някога е писал.

Сетът също преразглежда „NorthWinds“ и „WhiteSnake“ – първите два солови албума на Coverdale, записани веднага след като напуска на Deep Purple. И двата албума са преосмислени и повторени за колекция. „NorthWinds“ включва някои нови аранжименти и допълнителни песни като „Sweet Mistreater“ и „Shame The Devil, Tell“

Истината, вдъхвайки нов живот на тази класика. „WhiteSnake“ включва ремикси, които не биха били възможни без помощта на софтуера за разделяне на звука с изкуствен интелект, благодарение на технология, която съществува едва от няколко години.

Колекцията също така разкрива няколко неиздадени демо записа от архивите на Coverdale, включително песни, предназначени за бъдещи албуми на Whitesnake. „Lay Your Love On Me“ по-късно се появява като „Lay Down Your Love“ в „Good To Be Bad“ от 2008 г., а „Crazy ’Bout Cha“ се превръща в „Whipping Boy Blues“ от „Forevermore“ от 2011 г. Сетът дори се връща към 1968 г. с демо версии, записани от Coverdale като тийнейджър, включително ранна версия на „Sunny Days“ –  песен, която се появява в соловия му дебют „WhiteSnake“.

Въпреки че Coverdale първоначално издава тези албуми като солов изпълнител, сега той ги счита за албуми на Whitesnake. „Тъй като ме разпознават като „Mr. Whitesnake, помислих си, защо не? За мен всички те са албуми на Whitesnake... ремиксирахме ги, за да стоят гордо до всеки албум на Whitesnake.“

Прочетете още