Шлагерите на Жо Дасен, изпълнени от сина му Жулиен Дасен, ще звучат в Зала 1 на НДК на 6 юни

Шлагерите на Жо Дасен, изпълнени от сина му Жулиен Дасен, ще звучат в Зала 1 на НДК на 6 юни
19 Февруари 2024

Жулиен Дасен, синът на Краля на френския шансон с концерт-трибют на покойния Жо Дасен. Датата е 6 юни, а мястото е Зала 1 на НДК. В оригиналния си автентичен спектакъл Жулиен изпълнява легендарните семейни хитове с Paris Tour Eifel Orchestra (сред които барабанистът на баща му, Джо Дасен, пианистът Карл Трене и акордеонистът на Шарл Азнавур).

Организаторите обещават уникална, романтична вечер в семейството на велик изпълнител, като това е единствената ви възможност да чуете от „първа ръка“ незабравимите песни на легендарния френски певец и музикант от американски произход. Оригинални маниери, звук, сценичен дизайн, костюми, мултимедия и незабравими моменти, от които сърцето ви ще ликува, когато чуете „Les Champs-Élysées”, „L'Été Indien” (Indian Summer), „Salut”, „À Toi” (To You) , „Et Si Tu N'existais Pas” („И ако не съществуваше”), „Le Jardin du Luxembourg” („Люксембургската градина”) и много други.

За Джулиан Дасен:

Син на Джо Дасен и съпругата му Кристин, Жулиен е роден на 22 март 1980 г., той е второто дете на двойката след Джонатан, роден през 1978 г.

Двамата братя се грижат за музикалното съкровище на баща си. Жулиен беше по-специално отговорен за частта за връзки с обществеността. През 2010 г., с брат му, те са в основата на мюзикъла „Имало едно време Джо Дасен“, режисиран от Кристоф Баратие, и където Жулиен също пее във виртуален дует с баща си. Мюзикълът има голям успех в Европа и САЩ. Същата година излиза на сцената в пиесата La Parenthese със Соня Дюбоа като негов партньор. По-късно, през 2012 г., той пее Montand, заедно с Florence Coste, в албума Monsieur Montand.

Можете да усетите генетиката на баща му в него, в начина, по който се движи, в лицето му, дори в тембъра на гласа му и когато е на сцената с баща си музиканти, в един момент ще ви се стори, че Джо Дасен е жив.

Прочетете още