Shakira официално се завръща на музикалната сцена с новия си албум “Las Mujeres Ya No Lloran”

Shakira официално се завръща на музикалната сцена с новия си албум “Las Mujeres Ya No Lloran”
22 Март 2024

След 7-годишна пауза Shakira официално се завръща на музикалната сцена с новия си студиен албум “Las Mujeres Ya No Lloran”. В превод на български името на албума означава „жените вече не плачат“. Проектът излиза в период от живота на звездата, в който тя се съвзема от раздяла и продължава живота си и сама отглежда двамата си синове – Милан и Саша. “Las Mujeres Ya No Lloran” е под номер 12 в дискографията на латино дивата. Той включва 16 песни, от които 8 чисто нови, 1 ремикс и 7 абсолютни хита, сред които "TQG" с Karol G, "Te Felicito" с Rauw Alejandro и "Copa Vacía" с Manuel Turizo.

От днес вече е факт и колаборацията с CardiB – “Punteria”:

Колекцията е явно свидетелство за устойчивостта и силата на Shakira, която споделя многократно в интервюта през последните месеци, че ѝ се е наложило да събере парчетата от себе си и да ги съедини отново, за да продължи напред живота си като самотна майка. “Трябваше да преобразя тези травматични преживявания в нещо продуктивно“, споделя тя в свое медийно участие, дни преди официалната премиера на албума. През 2022 т. тя и футболистът Gerard Piqué обявиха раздялата си, а скоро след това стана ясно, че той има и нова връзка.

Работата по “Las Mujeres Ya No Lloran” е била терапията за певицата, която чрез музика успява да канализира чувства като гняв, отчаяние, разочарование и болка. Проектът разкрива пред публиката на колумбийката едно ново лице на Shakira – на феникса, който се надига от пепелта за нов живот.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

Tracklist:

“⁠⁠Puntería” x Cardi B

⁠”La Fuerte” x Bizarrap

⁠”Tiempo Sin Verte”

⁠”Cohete” x Rauw Alejandro

⁠”(Entre Paréntesis)” x Grupo Frontera

⁠”Cómo Dónde y Cuándo”

⁠”Nassau”

⁠”Última”

⁠”Te Felicito” x Rauw Alejandro

“Monotonía” x Ozuna

⁠”Bzrp Music Sessions, Vol. 53″

“TQG” x Karol G

⁠”Acróstico” x Milan + Sasha

⁠”Copa Vacía” x Manuel Turizo

“⁠El Jefe” x Fuerza Regida

⁠”Bzrp Music Sessions, Vol. 53 (Remix Tiësto)”

“Punteria” (Vinyl Version)

Прочетете още