Пресъздават гласа на Edith Piaf с изкуствен интелект за нов биографичен филм

Пресъздават гласа на Edith Piaf с изкуствен интелект за нов биографичен филм
15 Ноември 2023

Гласът на Edith Piaf ще бъде възроден с изкуствен интелект за нов биографичен филм за легендарната френска певица, съобщават световните медии. Компанията Warner Music Group обяви, че си партнира с управляващите на наследството на звездата за продукцията “Edith”. Филмът ще е с продължителност 90 мин., а действието ще се развива в Париж и Ню Йорк от 20-те до 60-те години на миналия век. Piaf умира преди 60 години, на 10 октомври 1963 г. 

Гласът на разказвача във филма ще бъде на Piaf, но генериран от ИИ. Създателите обещават продукцията да разкрие неизвестни досега аспекти от живота на певицата.

“Анимация ще допринесе за модерния поглед към нейната история, а включването на архивни кадри, сценични и телевизионни изяви, лични записи и интервюта ще допринесат за автентичното усещане към определени моменти от живота на Piaf”, обясняват от музикалната компания в съобщението за проекта.

Според Warner Music, ИИ е “тренирал” със стотици аудио и видео записи на Piaf, някои от тях на повече от 80 години, за да върне към живота нейния неподражаем глас и образ и така да направи нейната история още по-реалистична и емоционална. Записи на оригиналните ѝ песни ще бъдат използвани във филма, включително световно познатите “La Vie en rose” и “Non, je ne regrette rien”.

Прочетете още