Популярният песенен конкурс Евровизия с нова идея - версия на шоуто и в САЩ

Популярният песенен конкурс Евровизия с нова идея - версия на шоуто и в САЩ
11 Август 2020

Продуцентите на песенния конкурс Евровизия са решили да направят негова версия и в САЩ. Първото издание ще бъде през 2021 г., като в него ще участват музиканти - представители на всичките 50 американски щата. По традиция всеки от участниците ще трябва да създаде оригинална песен, специално за конкурса и с нея да се опита да спечели вота на зрителите в Америка. Преди това ще се проведе предварителен подбор - "American Song Contest Academy", в който жури от изпълнители и музикални продуценти ще могат да изберат претенденти от 50-те щата, а кастингът ще се излъчи по телевизията.

"Представете си ако музиката беше олимпийска дисциплина и изпълнители от целия свят трябваше да се състезават за златото. Това е Евровизия", казва един от продуцентите на шоуто Anders Lenhoff. "Американската версия ще бъде нещо невиждано по телевизията в САЩ, нещо като брак между вълнението покрай March Madness и Националната футболна лига и красотата и артистичността на музикални изпълнения от световна класа", продължава той, уточнявайки, че ще може да участва всеки американски изпълнител - от аматьорите до звезди с договори с големи звукозаписни компании.

Евровизия се провежда ежегодно от 1956 г. (с изключение на тази година, когато шоуто беше отменено заради пандемията) и много музикални изпълнители са се сдобили с известност именно след участието си в него. От песенния конкурс е започнала световната слава на мегазвезди като ABBA, Julio Iglesias, Lordi и Celine Dion.

Прочетете още