Песен на Kate Bush от 80-те оглави британската сингъл класация и влезе в Топ 5 на Billboard Hot 100

Песен на Kate Bush от 80-те оглави британската сингъл класация и влезе в Топ 5 на Billboard Hot 100
20 Юни 2022

37 години по-късно, песента "Running Up That Hill" на британската певица Kate Bush, която е издадена през далечната 1985-а, оглави официалната класацията за хитове в UK и влезе в Топ 5 на американския чарт Billboard Hot 100.

Изненадващият успех за 63-годишната изпълнителка дойде след като сингълът стана част от саундтрака на четвъртия сезон на сериала на Netflix "Stranger Things" ("Странни неща"), чийто стрийминг започна наскоро. След появата на "Running Up That Hill" в поредицата, тя стана вайръл като стриймовете на песента се умножиха с хиляди през последните дни. Освен това е № 45 в световната класация на водещите музикални видеоклипове в YouTube.

Песента влиза в британската сингъл класация за първи път на 17.08.1985г., но никога досега не е била на върха. С постижението си тя детронира от челната позиция хитът "As It Was" Harry Styles, който беше №1 в продължение на 10 последователни седмици.

В своя уебсайт Kate Bush изказа признателност на продуцентите на сериала, благодарение на които песента е преоткрита от съвсем нова публика.

Прочетете още