Откриваме учебната година в българското училище. На добър час!

Откриваме учебната година в българското училище. На добър час!
15 Септември 2022

Новата 2022/2023 учебна година ще започне присъствено и ще преминава, съгласно изискванията и насоките на здравните власти в 2347 училища в страната. Това съобщи съобщи Евгения Костадинова, директор на дирекцията "Съдържание на предучилищното и училищното образование" в Министерството на образованието и науката (МОН).

Първият учебен ден е едно изключително вълнуващо преживяване както за родителите така и за децата. Тържествената атмосфера в училищния двор, цветята, развълнуваните учители, празничната музика, улиците изпълнени с усмихнати и забързани деца и родители, докосват всеки от нас без значение дали сме родители на които децата им започват, вече са в училище, или се свързваме със спомените си от нашите ученически години.

В този прекрасен и вълнуващ ден, нека пожелаем на всички ученици здрава и ползотворна учебна година. Да уважават своите учители и да черпят с пълни шепи от техните мъдрост, знания и опит. Да бъдат любознателни и да мечтаят – това винаги тласка към развитие и води до нови хоризонти.

Напред науката е слънце!

Прочетете още