Отиде си соул легендата Бил Уидърс - създателят на "Ain't No Sunshine"

Отиде си соул легендата Бил Уидърс - създателят на
4 Април 2020

Соул легендата Бил Уидърс, който написа и изпя незабравимите песни "Lean on Me", "Lovely Day", "Ain't No Sunshine" и много други, е починал от усложнения след сърдечно заболяване на 81-годишна възраст, съобщиха световните агенции. Той си е отишъл на 30 март в болница в Лос Анджелис, но новината за неговата кончина беше оповестена официално вчера. 

"Ние сме опустошени от загубата на нашия любим, отдаден съпруг и баща. С поезията и музиката си той говореше открито на хората и установяваше връзка с всеки.", се казва в съобщение на семейството му, изпратено до агенцияAssociated Press.

Бил Уидърс напусна света в момент, когато стотици хиляди търсят утеха и вдъхновение в музиката му по време на пандемията от коронавируса - лекари, медицински сестри, артисти и социални работници слушат и споделят неговата песен "Lean on Me", отбеляза Associated Press, цитирана от БТА.

Легендарният музикант е носител на три награди "Грами". Емблематичните "Ain't No Sunshine" и "Lean on Me" са сред 500-те най-велики песни на всички времена в класацията на "Ролинг Стоун". През 2015 година е въведен в Залата на славата на рокендрола. Негова музика изпълняват Барбра Стрейзънд, Майкъл Джексън, Арета Франклин, Том Джоунс, Мик Джагър и много други. Песните му често звучат като филмова музика и остават в музикалната история за поколения.

"Не съм виртуоз, но успях да напиша песни, с които хората се идентифицират. Мисля, че не се справих зле за момче от Слаб Форк, Западна Вирджиния.", казва Бил Уидърс в интервю за "Ролинг Стоун" през 2015 г..

Прочетете още