Lenny Kravitz ще издаде мемоари наесен

Lenny Kravitz ще издаде мемоари наесен
2 Юли 2020

Lenny Kravitz ще ни разкаже живота си в книга. Мемоарите на музиканта ще излязат на книжния пазар на 6-и октомври тази година и ще носят заглавието на дебютния му албум "Let Love Rule" (1989г.). Американският рок музикант е написал автобиографията си с помощта на David Ritz, известен с работата си над изданието "Братко, Рей" на Ray Charles.

В "Let Love Rule" Kravitz описва първите 25 години от живота си, до момента, в който намира спасение в музиката. Книгата проследява живота му в Ню Йорк, Лос Анджелис, а после и във Франция, Великобритания и Германия. В него е очертан пътят, който той изминава, за да се превърне в автор на песни, изпълнител и продуцент. Според Lenny това е периодът, който най-силно е повлиял на останалата част от живота му и го е научил на неща, в които все още продължава да вярва. Той е записал и аудиоверсия на книгата си.

Определян като един от най-успешните музиканти на нашето време, Lenny Kravitz има зашеметяваща кариера, която продължава вече над 30 години. Вдъхновен от соул, рок и фънк звученето на 60-те и 70-те години, музикантът, композитор и продуцент е носител на 4 поредни награди Grammy (1999 за парчето "Fly Away", 2000 за песента "American Woman", 2001 за сингъла "Again" и 2002 за "Dig In"), и поставя рекорд за най-много спечелени статуетки в категория "Най-добро вокално рок изпълнение сред мъжете". Има издадени 11 студийни албума. Работил е заедно с музикални икони като Madonna (той написва хита ѝ "Justify My Love"), Aerosmith, Prince, David Bowie, Mick Jagger и Michael Jackson, както и с млади звезди като Jay Z, Drake, Avicii и Alicia Keys.

Прочетете още