Lady Gaga и Rihanna в конкуренция за "Оскар" за Най-добра песен към филм

Lady Gaga и Rihanna в конкуренция за
30 Януари 2023

Както писахме по-рано, Lady Gaga и Rihanna ще се борят за награда "Оскар" за Най-добра песен към филм тази година. И решихме да обърнем повече внимание на този факт и музикалните номинации. Gaga е претендент в тази категория за трети път, сега, благодарение на "Hold My Hand" от блокбъстъра "Топ Гън: Маверик", като вече е носителка на отличието за "Shallow" от филма "Роди се звезда". А за изпълнителката от Барбадос това е първа номинация за филмовите призове, получена за нейната хитова песен "Lift Me Up" към "Черната пантера: Уаканда завинаги", с която тя направи официалното си завръщане към музиката. Претендент е и песента "Applause" от документалния филм "Tell It Like a Woman". Тя е в изпълнение на Diane Warren и е 14-ата ѝ номинация. Също "This Is A Life" на David Byrne, Son Lux и Mitski от филма "Всичко навсякъде наведнъж", както и сингълът "Naatu Naatu" филма "RRR".

За Най-добра музика във филм пък се състезават лентите: "На Западния фронт нищо ново", "Вавилон", "Баншите от Инишерин", "Всичко навсякъде наведнъж" и "Семейство Фейбълман".

А в категорията за Най-добър звук: "На Западния фронт нищо ново", "Аватар: Природата на водата", "Батман", "Елвис" и "Топ Гън: Маверик".

Победителите ще бъдат определени от гласуването на близо 10 хиляди членове на Академията за кино изкуства и науки, сред които има актьори, продуценти, режисьори, представители на различни професии, свързани с киното не само в САЩ.

Прочетете още