Кои звезди ще участват в тържествата по случай 70-ата годишнина на трона на кралица Елизабет II?

Кои звезди ще участват в тържествата по случай 70-ата годишнина на трона на кралица Елизабет II?
12 Май 2022

"Някои от най-големите световни звезди в развлекателната индустрия" ще се съберат, за да отбележат "най-значимите и радостни моменти от седемдесетте години на управление" на кралица Елизабет Втора, обявиха от Бъкингамския дворец.

Знаменитостите ще са в Лондон в началото на месец юни, когато ще бъдат тържествата по повод платинения юбилей на най-дълго управлявалия монарх в историята на страната. Програмата за честванията от 2 юни до 5 юни е наситена с много събития, отдаващи почит на кралицата, която се възкачва на британския престол едва на 26-годишна възраст през 1952 г., след смъртта на баща си крал Джордж Шести.

Музикантите ще се изявят основно в последните два дни на официалните чествания - на 4 юни е планиран грандиозен концерт пред Бъкингамския дворец. В него ще вземат участие множество звезди под акомпанимента на голям оркестър. От кралския двор са доста пестеливи относно участниците в събитието и не съобщават имена. Сигурно е обаче, че в него ще се включи британският изпълнител George Ezra.

"Не мога да не кажа колко съм развълнуван, че ще участвам в концерта за платинения юбилей на кралицата, каква невероятна чест ми е отдадена", похвали се той в съобщение, което разпространи.

Медиите на Острова твърдят, че към Ezra на сцената ще се присъединят Stevie Wonder, Elton John, вероятно Paul McCartney и Rod Stewart, Cliff Richard, който е смятан за един от любимите изпълнители на монарха. В шоуто участие ще вземат също популярни филмови и телевизионни актьори, както и представители на други сектори от развлекателната индустрия. От Бъкингамския дворец обаче засега мълчат не само за ангажираните изпълнители, но и дали кралица Елизабет Втора ще присъства. От известно време тя има проблеми с придвижването и пропуска значителна част от официалните си задължения, като е замествана от други членове на фамилията.

Кулминацията на празненствата за платинения юбилей на Елизабет Втора ще бъде на 5 юни, когато грандиозно шествие с участието на военни оркестри, изпълнители, танцьори и популярни личности от сферите на спорта, киното, театъра и музиката ще премине по булевард Мал. Парадът е по три километровия маршрут през центъра на Лондон, подобен на този, който изминава кралицата в деня на коронацията си. Певецът Ed Sheeran и над 100 "национални съкровища", както са наречени от кралския двор, ще се включат във финалното шоу от тържествата. След шествието пред Бъкингамския дворец ще има грандиозен спектакъл, показващ най-важните моменти от 70-годишното управление на Елизабет Втора, предава БТА. Той е разделен на четири части, посветени на най-дълго властвалия британски монарх.

Прочетете още