Кои са най-омразните коледни песни на британците?!

Кои са най-омразните коледни песни на британците?!
3 Декември 2019

Британците класираха най-омразните си коледни песни, като на първо място в негативния списък поставиха "All I Want for Christmas is You", изпълнена от Mariah Carey. Хитовото коледно парче на Mariah от 1994 година бил толкова често пускан по Коледа, че омръзнал до втръсване на повечето поданици на Нейно Величество, отчитат резултатите от анкета, поръчана от голяма компания.

Благодарение на "All I Want for Christmas is You" и ротацията на песента по света, изпълнителката тази година ще посрещне Коледа като носителка на три световни рекорда на Гинес - Carey вече държи рекорда за най-висока позиция на коледно/новогодишно парче на самостоятелен изпълнител в класацията Billboard Hot 100, за най-стриймвано женско изпълнение в Spotify за 24 часа - над 10.8 милиона стриймвания през миналия декември, както и за коледната песен с най-много седмици престой в Top 10 на британската класация за сингли.

И ако британската аудитория се е отнесла критично към американската певица, не по-малко строга тя е била към изпълнителите от Острова. Първата петица на най-омразните песни се допълва от британски поп звезди. Втори по досада са класирани английските звезди от сборната формация Band Aid за благотворителния им хит "Do They Know It's Christmas?". На трето и четвърто място са класирани британски групи от 70-те. "I Whish It Could Be Christmas Every Day" на състава Wizzard и "Merry Xmas Everybody" на групата Slade. В петицата влиза и групата на George Michael Wham! с хита "Last Christmas".

Прочетете още