Katy Perry ще бъде удостоена с престижната награда “Video Vanguard” на MTV

Katy Perry ще бъде удостоена с престижната награда “Video Vanguard” на MTV
19 Август 2024

Дни преди премиерата на седмия си студиен албум, „143“ (20 септември 2024 г.), Katy Perry ще бъде удостоена с една от най-важните награди за всеки артист – “Video Vanguard” на MTV. Звездата ще направи шоу с най-големите си хитове на тазгодишните видео музикални награди на MTV (VMAs) в сряда, 11 септември, в зала UBS Arena в Ню Йорк. Петкратната носителка на VMA ще се завърне на сцената на MTV за първи път от 2017 г. насам.

Като един от най-успешните музикални изпълнители, тя е събрала общо 115 милиарда стрийма, продала е над 70 милиона албума в световен мащаб, а клиповете и имат над 2 милиарда гледания. Perry е един от само петте артисти в историята на Асоциацията на звукозаписната индустрия в Америка (RIAA), които са влезли в елитния клуб на 100-те милиона сертифицирани песни и вече има шест сингъла и един албум с диамантен сертификат.

Снимка: ANIMATO MUSIC / UMG

Сред предишните носители на наградата за цялостно творчество са Shakira, Beyoncé, Nicki Minaj, Madonna, Janet Jackson, LL Cool J, Jennifer Lopez, Rihanna, Justin Timberlake и Missy Elliott. David Bowie, The Beatles и режисьорът Richard Lester си поделят отличието на първите VMAs (1984 г.).

Най-запомнящите се моменти на Katy Perry на церемониите на MTV VMAs включват незабравим дебют на през 2009 г., когато тя си партнира с китариста на Aerosmith, Joe Perry, за изпълнение на „We Will Rock You“. Katy спечели първия си трофей през 2011 г., като взима три победи тази вечер, включително „Най-добро сътрудничество“ и най-голямата награда на вечерта „Видеоклип на годината“ за глобалния си хит „Firework“. През 2013 г. Katy закрива церемонията с грандиозно изпълнение на „Roar“, заобиколена от тълпа фенове пред Бруклинския мост.

Освен Katy Perry тази година ще има изпълнения от Chappell Roan, Sabrina Carpenter, Camila Cabello, GloRilla и Rauw Alejandro. Taylor Swift води по номинации с 10 на брой, следвана от Post Malone с 9, Ariana Grande, Eminem и Carpenter с 6, Megan Thee Stallion и SZA с 5 и Olivia Rodrigo, Lisa и Teddy Swims с по 4.

Прочетете още