Jean-Michel Jarre и Brian May обединяват сили за единствен по рода си концерт в Братислава

Jean-Michel Jarre и Brian May обединяват сили за единствен по рода си концерт в Братислава
11 Април 2024

Пионерът на електронната музика Jean-Michel Jarre и многократно определяният за един от най-великите китаристи Brian May, ще обединят сили за единствен по рода си концерт в Братислава на 12 май. Двамата ще свирят на живо на ексклузивното събитие „Мост от бъдещето“, което ще открие тазгодишния фестивал STARMUS в столицата на Словакия на зашеметяващия фон на моста с летящата чиния над река Дунав - SNP (UFO), обяви Jean-Michel Jarre. Brian May ще се изяви като специален гост, съобщи самият той.

Това е седмото издание на STARMUS, най-важното световно събиране, обединяващо наука, изкуство и музика. Тази година, с темата „STARMUS Earth: бъдещето на нашата родна планета“, задвижван от ESET Digital Security, фестивалът събира нобелови лауреати, изтъкнати учени и изследователи, астронавти, интелектуалци и хора на изкуството, за да обменят знания и прозрения, докато изследват дълбоки и неотложни екзистенциални въпроси.

С „Мост от бъдещето“ Jean-Michel Jarre стои в челните редици на това движение не само като емблематичен музикант и футурист, но и като посланик на ООН за образование, наука и култура в ЮНЕСКО вече повече от три десетилетия. Brian May се присъединява не само като един от основателите на Queen и легендарен музикант, но и като брилянтен доктор по астрофизика и съосновател на STARMUS.

Прочетете още