Избраха най-добрия Джеймс Бонд! Ето кой е той според гласувалите

Избраха най-добрия Джеймс Бонд! Ето кой е той според гласувалите
11 Август 2020

Фенове на шпионската поредица за най-известния таен агент в света на киното – Джеймс Бонд, избраха кой актьор най-добре се е превъплътил в него. От първия филм за култовия шпионин през 1954 година досега, осем холивудски артисти са ставали агент 007, а именно: Бари Нелсън, Шон Конъри, Дейвид Нивън, Джордж Лейзенби, Роджър Мур, Тимъти Далтън, Пиърс Броснан и Даниел Крейг, като "Доктор Но" от 1962 г. с Шон Конъри официално се води за първия филм, защото пилотната адаптация с Бари Нелсън е един епизод от сериала "Връхна точка", който е кратка екранизация по романа на Иън Флеминг "Казино Роял", а не пълнометражна лента.

За най-добрият от тях бе избран кино легендата Шон Конъри. Световноизвестният шотландец е влизал в ролята на агент 007 в седем филма и печели 44% от гласовете в анкетата сред над 14 хиляди души, направена от онлайн изданието на британското ежеседмично списание за радио, телевизия и кино RadioTimes. На второ място по симпатии и одобрение се нарежда Тимъти Далтън с 32%, следван от Пиърс Броснън с 23%. След тях в допитването са поставени Роджър Мур и Даниел Крейг.

Любопитно е да се отбележи, че в предишно британско проучване през 2017-а, със същия въпрос, отново Шон Конъри е посочен за предпочитаният Джеймс Бонд. Него са посочили 27% от участниците в анкетата. Топ 3 допълват Даниел Крейг с 18 на сто от гласовете и Роджър Мур с 13%.

Юбилейният 25-и филм от поредицата - "Смъртта може да почака", трябваше да тръгне по кината през април, но излизането му на екран беше отложено заради коронавируса за 12-и ноември.

Прочетете още