HAUSER селектира велики класики и ги представя с нови аранжименти в албума „Classic II”

HAUSER селектира велики класики и ги представя с нови аранжименти в албума „Classic II”
13 Февруари 2024

Mеждународната суперзвезда HAUSER представя новия си солов албум „Classic II”, който ще излезе на 19 април – точно навреме преди двата му предстоящи концерта на Античния театър в Пловдив през юли. Сензационният челист пренася своята артистичност и страст в нова селекция от най-великите мелодии на класическата музика. Издаването на новия проект „Classic II” е продължение на световния успех на „Classic” от 2020 г. Сега HAUSER е избрал 18 незабравими мелодии, за които е създал нови откровени аранжименти, записани с Лондонския симфоничен оркестър под диригентството на Robert Ziegler.

Гледайте новото видео „Kiss the Rain“:

В „Classic II”, който той сам продуцира, HAUSER се събира отново с творческите си сътрудници от албума „Classic“ - аранжора Robin Smith, Ziegler и Лондонския симфоничен оркестър. Заедно със Smith хърватинът преосмисля любимите си мелодии в елегантни нови аранжименти, в които се откроява соло виолончелото - може би най-"вокалният" от всички оркестрови инструменти. Мелодиите, които е избрал, са написани първоначално за глас, пиано, обой или - в някои инструментали - за цели симфонични оркестри, от бароковата епоха до наши дни. Целта е тези мелодии да зазвучат наново със силата на виолончелото.

Снимка: Sony Music/Вирджиния Рекърдс

В продължение на 10 години HAUSER беше част от дуото 2CELLOS. От 2020 г. насам той е солов изпълнител и има зад гърба си 2 самостоятелни албума – „Classic“ and „The Player“. Хърватинът е заставал на сцената рамо до рамо с величия като Andrea Bocelli, Red Hot Chili Peppers и Elton John.

Прочетете още