Филм за живота и кариерата на Cyndi Lauper

Филм за живота и кариерата на Cyndi Lauper
9 Май 2022

Работи се по документален филм за американската изпълнителка, автор на песни и актриса Cyndi Lauper, дала ни хитове като "Girls Just Want To Have Fun", "Time After Time" и др, съобщиха официално от Sony Music Entertainment.

Озаглавена "Оставете канарчето да пее" ("Let The Canary Sing") пълнометражната лента обещава да изследва над 30-годишната кариера на певицата, разглеждайки задълбочено нейния път - от детството в Куинс, Ню Йорк, до успеха на дебютния ѝ албум от 1983 г. "She’s So Unusual" и издигането ѝ до върховете на класациите през 80-те години на миналия век. Продукцията се създава в партньорство със самата Cyndi Lauper, а режисьор е Alison Ellwood, която работи по документалния филм за групата The Go-Go’s, чиято премиера беше на филмовия фестивал Sundance и спечели наградата за най-добър музикален филм на Critics’ Choice Awards.

"За мен е привилегия да имам възможността да работим заедно със Cyndi Lauper за продуцирането на нейния документален филм, който съответства на емблематично ѝ и неизмеримо въздействие както върху музикалната индустрия, така и върху обществото като цяло", каза Tom Mackay, президент на Sony Music Entertainment. "Заедно с несравнимата Alison Ellwood и нейната наградена режисура, филмът ще бъде пълен портрет на тази новаторска артистка и ще сподели нейния свят с феновете."

Прочетете още