Фестивалът Glastonbury се отменя за втора поредна година

Фестивалът Glastonbury се отменя за втора поредна година
21 Януари 2021

Фестивалът Glastonbury, който е най-големият музикален фестивал в света и се провежда всяка година от 1970-а насам, се отменя за втори пореден път заради продължаващата пандемия от Covid-19. Организаторите разпространиха изявление в Twitter, в което се казва, че за съжаление събитието и тази година няма да се проведе. Хората, които са си купили билети, могат да ги запазят, защото те ще важат за изданието през 2022 г.

Новината дойде в същата седмица, в която сред британските изпълнители се надигна недоволство срещу новите търговски правила след Брекзит и визовия режим с държавите от ЕС, който ще е в сила и за музикантите при пътуване за концерти.

Във вече половин векованата си история Glastonbury е бил посещаван от много от най-големите рок и поп музиканти на нашето съвремие. В него участват над 175 хил. души всяка година, като организацията на събитията е титанична. Миналата година, когато щеше да бъде отбелязана 50-годишнината на фестивала, хедлайнери на несъстоялото се събитие бяха сър Paul McCartney, Taylor Swift и Kendrick Lamar. Тогава то беше отменено заради първата блокада на Великобритания заради коронавируса през март 2020 г.

Прочетете още