Емблематични тоалети на Cher, Destiny's Child, Madonna и Whitney Houston отиват на търг

Емблематични тоалети на Cher, Destiny's Child, Madonna и Whitney Houston отиват на търг
5 Април 2021

Сценични костюми, носени от Cher, Destiny's Child, Madonna и Whitney Houston, са хедлайнери на тридневен аукцион "Music Icons", организиран от Julien’s Auctions. Търгът ще се проведе от 11 до 13 юни в Beverly Hills и онлайн, съобщава rollingstone.com и може да се похвали с особено голяма колекция от експонати, които Beyoncé Knowles, Kelly Rowland и Michelle Williams обличат на върха на славата им, по време на техни турнета и участия по света в разцвета на Destiny’s Child в края на 90-те години. Повечето от костюмите са проектирани от майката на Beyoncé - Tina Knowles-Lawson, и се очаква да достигнат цени над 10 000 долара. Тоалетите са дарени от семействата на певиците, след като са били съхранявани с години.

Експонатът, който предизвиква голям интерес е от една от най-запомнящите се модни изяви на поп иконата Cher - костюмът от трикотаж и мрежа, заедно с коженото яке, които тя носи в музикалния видеоклип към песента "If I Could Turn Back Time". Преди това той е продаден за $ 60 000 през 2006 г., което е тридесет пъти повече от първоначалната му оценка.

Сред другите акценти от тазгодишния търг са рокля на Versace, носена от Whitney Houston през 1998 г., рокля с флорален принт, която Madonna облича в Evita и още костюми, които Lady Gaga, Rita Ora, Jennifer Lopez, Rihanna, Miley Cyrus и други поп диви, са носили.

Част от приходите от колекцията на Destiny’s Child, ще бъдат дарени на благотворителната фондация MusiCares, която помага нуждаещи се музиканти за облекчаване на загубите им вседствие на пандемията от COVID-19.

Прочетете още