Дуейн Джонсън "Скалата" отново е най-високоплатеният актьор в Холивуд

Дуейн Джонсън
13 Август 2020

За втора поредна година Дуейн Джонсън "Скалата" оглави списъка на Forbes за най-високоплатените актьори в Холивуд с печалба от 87,5 милиона долара. Канадецът Райън Рейнолдс е на второ място със 71,5 милиона. Трети в класацията е Марк Уолбърг с 58 милиона благодарение на екшън комедията "Spenser Confidential", един от хитовете в Netflix през последните месеци и третият най-гледан оригинален филм в платформата. Бен Афлек и Вин Дизел завършват първите пет в хитовия парад на Forbes (съответно с 55 и 54 милиона).

А Топ 10 се допълва от звездата на Боливуд Акшай Кумар, който е на шесто място с 48,5 милиона долара. Следва Лин-Мануел Миранда, заработил 45,5 милиона и практикуващ не само като актьор, а и като композитор, текстописец и драматург, известен най-вече със създаването на Бродуейските мюзикъли "Hamilton" и "In the Heights".

Под №8 се нарежда Уил Смит с 44,5 милиона долара печалба. Девети е Адам Сандлър с 41 милиона и на 10-ото място е специалистът по бойни изкуства и каскади, с над 40-годишна кариера в голямото кино и Почетен Оскар за цялостно творчество - Джаки Чан, който е спечелил точно 40 милиона щатски долара.

Любопитно е да се отбележи, че шест от звездите в първата десетка с инкасирани общо 140,5 милиона – 25% от общо 545,5 милиона, са благодарение на Netflix и приходите от стрийминг услугата.

Прочетете още