Dolly Parton иска да запише песен с Cher за предстоящия си нов албум

Dolly Parton иска да запише песен с Cher за предстоящия си нов албум
19 Януари 2023

Сега, когато тя вече официално е член на Залата на славата на рокендрола, кънтри иконата Dolly Parton разкри, че Paul McCartney, Stevie Nicks, Steven Tyler, P!nk, John Fogerty и Steve Perry са сред изпълнителите, които участват в предстоящия ѝ първи рок албум. Озаглавен „Rock Star”, записът ще включва както оригинални песни, така и кавъри на емблематични такива - на Prince („Purple Rain“), Journey („Open Arms“), Rolling Stones („(I Can't Get No) Satisfaction“), Led Zeppelin („Stairway to Heaven“) и Lynyrd Skynyrd („Free Bird”).

В ново интервю тя сподели също, че е търсила подходящо парче, което да изпее с Cher. „Мисля, че това ще бъде голяма тръпка“, каза Dolly за потенциален дует с изпълнителката на хита „Believe“.

Сред другите големи имена, които Dolly Parton се надява да привлече са Mick Jagger, Jimmy Page и Robert Plant, но за сега няма потвърждение те да са в проекта.

С първия си рок албум, носителката на 11 награди Grammy, включително за Цялостен принос, ще осъществи обещанието си да „заслужи“ своето въвеждане в Залата на славата на рокендрола.

Прочетете още