Daft Punk се разделят с музиката

Daft Punk се разделят с музиката
23 Февруари 2021

Френското електронно дуо Daft Punk обяви разпадането си, публикувайки в Youtube 8-минутен видеоклип, озаглавен Epilogue и включващ кадри от техния научно-фантастичен филм Electroma от 2006 г.! Създали някои от най-големите денс хитове на всички времена и считани за едни от най-влиятелните в електронната музика, Thomas Bangalter и Guy-Manuel de Homem-Christo се оттеглят от сцената след 28-годишна кариера. Новината за раздялата беше потвърдена и от техния издател, но причини за решението им не се посочват.

Във визуализацията Epilogue, музикантите се разхождат из пустинята с емблематичните за тях шлемове на роботи, пожелават си на добър час, след което единият от двамата се взривява. Вижте:

Съставът е формиран в Париж през 1993 г. и миксира хаус музика с елементи от поп и хип-хоп стиловете. Дебютният им албум "Homework", част от който са хитовите парчета "Around the World" и "Da Funk", се счита за един от основополагащите записи за денс музиката, а последната им колекция "Random Access Memories" спечели Grammy за албум на годината през 2014 г. Оттогава дуото не е много активно, но все пак се включи в създаването на две от най-успешните песни на The Weeknd - "Starboy" и "I Feel It Coming" от 2016 г.

Daft Punk оставиха следа на световната музикална сцена и успешно запазиха своята анонимност и мистериозен образ, а ние си пускаме тяхната "Around the World":

Прочетете още