Coldplay анонсираха сингъла „WE PRAY“

Coldplay анонсираха сингъла „WE PRAY“
Снимка: Anna Lee
19 Август 2024

Coldplay анонсираха, че техният нов сингъл „WE PRAY“ пристига на 23-ти август. Парчето включва известния британски рапър Little Simz, нигерийската афробийт суперзвезда Burna Boy, палестинско-чилийския R&B феномен Elyanna и оглавяващата класациите аржентинка TINI. Можете да чуете част от песента в профила на групата в Instagram

Сингълът, който направи своята премиера на живо в монументалния хедлайн сет на групата по време на Гластънбъри 2024 – вече е наличен за предварителна поръчка на EcoCD и рециклиран 12-инчов винил, включващи пет версии на парчето:

1.⁠ ⁠WE PRAY

2.⁠ ⁠WE PRAY (TINI Version)

3.⁠ ⁠WE PRAY (Elyanna Version)

4.⁠ ⁠WE PRAY (? Version)

5.⁠ ⁠WE PRAY Live at Glastonbury 2024*

Версията с TINI ще бъде пусната в сайтове за стрийминг и изтегляне на 6-ти септември, а версията с Elyanna ще бъде налична от 20-ти септември. Изпълнението от Гластънбъри е ексклузивно за физическите формати.

„WE PRAY“ е втората песен, която ще бъде издадена от предстоящия нов албум на групата – „Moon Music“, който излиза на 4-ти октомври 2024 г.

Албумът, който ще постави нови стандарти за устойчивост, като всяка плоча е направена от 100% рециклирани пластмасови бутилки (девет бутилки за копие). Предлага се за предварителна поръчка сега на EcoCD, EcoRecord LP и дигитално.

Новата песен е продължение на двойно номинирания през юни за „MTV VMA“ сингъл „feelslikeimfallinginlove“, който оглави класациите на iTunes в цял свят и достигна №1 както в еърплей класацията на Обединеното кралство, така и в Official Big Top 40.

Световното турне „Music Of The Spheres World Tour“ на Coldplay, което започна през март 2022 г., с повече от 9 милиона продадени билета, досега е произвело 59% по-малко въглеродни емисии от предишното им стадионно турне през 2016/17 г., надхвърляйки първоначалната им цел от 50%, разкри групата. Те също така съобщиха, че вече са засадени 9 милиона дървета (по едно за всеки продаден билет).

Прочетете още