Christmas Sommelier Market 2019 събира енотечните вина на България

Christmas Sommelier Market 2019 събира енотечните вина на България
2 Декември 2019

Първият по рода си винен маркет в България ще представи много от редките български вина от стари реколти.

Остават броени дни до премиерата на Christmas Sommelier Market 2019, който се провежда на 7 декември от 12 до 20 часа в Централния Военен Клуб в София. Подобно събитие, което поставя акцент върху български вина от стари реколти и топ вина, специално подбрани сред вносителите, се прави за първи път в България. Организаторите от Sommelier.BG са включили само 30 изложителя, за които може да се каже, че са сред най-добрите в България.  

„Винената сцена в България е богата на добри винени изложения, но в препълнените зали трудно се оценяват достойнствата на енотечните и отлежали вина, затова те и не се показват. Чрез Christmas Sommelier Market искаме да дадем възможност на любители и ценители на виното да се докоснат, дегустират и оценят подобаващо точно тези редки вина“, казва управителят на Sommelier.BG Георги Михов.

Колко могат да отлежават българските вина? Как се променят вината когато отлежават? Какво е вертикална селекция на 3, 4 или 5 реколти? Christmas Sommelier Market ще даде възможност на своите посетители сами да намерят отговор на тези и други въпроси, срещайки ги с редките вина в България. Колекционери, любители и професионалисти ще имат уникалния шанс да дегустират: вертикални селекции на енотечни вина; вина от стари реколти, налични само в избите на винарните и вносителите; вина, които не се търгуват масово в търговските мрежи. 

Каберне Совиньон и Мерло от 1999 година, 6 литрова бутилка Мерло, Каберне Совиьнон и Рубин от 2012 година, Мавруд Резерва от 2009 година, пенливо вино от 2006 година, червенo вино от 2012 година с 97 точки от Wine Advocate, са само някои от вината, които правят събитието уникално за България и със сигурност ще оставят незабравими спомени в посетителите, които също ще имат и рядката възможност да попълнят личните си колекции, както и да решат въпроса с коледните подаръци от специално обособен щанд, на който някои от вината ще се продават.

Билети и подробна информация за първия по рода си винен маркет можете да откриете на Christmas Sommelier Market

Създадена през 2018 година от известния сомелиер Георги Михов, Sommelier.BG печели доверието на винопроизводители и потребителите на българско вино със своя професионален и независим винен рейтинг.  Чрез уебсайта и мобилното приложение читателите на Sommelier.BG имат достъп до богата база данни с дегустационни бележки и рейтинги на български вина, интервюта, новини и винени анализи.

Прочетете още