Cher празнува 25-ата годишнина на албума „Believe“ с ново луксозно издание

Cher празнува 25-ата годишнина на албума „Believe“ с ново луксозно издание
Снимка: Michael Lavine
8 Ноември 2023

Cher празнува 25-ата годишнина на албума „Believe“ – шедьовър, спечелил награда GRAMMY и продаден в над 11 милиона копия по целия свят с издаването на ново луксозно издание BELIEVE (Deluxe Edition), включващо 3LP/2CD/цифров пакет за изтегляне и стрийминг и вече налично, чрез Warner Records/Орфей Мюзик тук.

Луксозното издание включва оригиналния албум, както и 13 ремастерирани ремикса на вечните денс хитове, в това число „Radio One Instrumental“ на Tee и „Latin Soul Instrumental“ на Ray Roc на „Dov’e l’Amore“ заедно в един пакет за първи път. Както и включващ завладяващите песни „Strong Enough“, „All or Nothing“, „Dov'è l'amore“ и заглавната песен „Believe“, огромен световен хит, продаден в над 10 милиона копия и №1 в 23 страни. Пакетът от винил с леопардови щампи включва дискове в морско синьо, светло синьо и прозрачно, заедно с изключителна литография на Cher.

Снимка: Warner Records/Орфей Мюзик

Издаден за първи път през 1998 г., поп-диско албумът „Believe“, продуциран от Mark Taylor, продаде над единадесет милиона копия (4 кратно платинен в САЩ, 4 милиона платинен в Европа). Добре известен е с използването на пионерското устройство, наречено вокодер машина, сега известно в индустрията като „ефектът на Cher“, който вдъхнови десетки артисти и продуценти да последват примера. Издаден през 2018 г., видеоклипът към „Believe“ е събрал над 350 милиона гледания от днес е достъпен за гледане в зашеметяващо 4K качество. След зашеметяващия успех на „Believe“, живото доказателство на Cher: „The Farewell Tour” се превърна в едно от най-печелившите концертни турнета в историята.

Cher е един от най-успешните изпълнители в историята, като продава над 100 милиона записи по време на невероятната си кариера. Тя е единственият изпълнител до момента, който има сингъл номер едно в класацията на Billboard в продължение на шест последователни десетилетия. Носителка е на награди Оscar, Еmmy, GRAMMY, както и на наградата Kennedy Center.

Прочетете още