Бурни овации за новия филм на Martin Scorsese с участието на Robert De Niro и Leonardo DiCaprio в КАН

Бурни овации за новия филм на Martin Scorsese с участието на Robert De Niro и Leonardo DiCaprio в КАН
23 Май 2023

Martin Scorsese представи новия си филм "Убийците на цветната луна" в Кан и лентата бе аплодирана 9 минути. Световноизвестният филмов творец не е представял свое заглавие на фестивала от 1986 г., когато спечели наградата за най-добър режисьор с "Часове по-късно". 

Новата продукция, изпълнена със звезден актьорски състав, начело с Leonardo DiCaprio и Robert De Niro, е базирана на книгата на David Grann и е адаптирана за големия екран от Eric Roth и Scorsese. Сюжетът се развива през 20-те години на миналия век в щата Оклахома, когато ФБР започва разследване на серия брутални убийства на индианци от местно племе.

Lily Gladstone, която играе жена от племето Осейдж, набелязана за мишена заради петролното си богатство, получи възторжени отзиви и трябваше да се бори със сълзите си, докато публиката я аплодираше. Критиците вече говорят, че тя може да е сред претендентите за "Оскар" на следващата церемония.

"Това беше трогателно, не мисля, че някога съм преживявал нещо подобно", заяви 80-годишният Scorsese след топлия прием и овациите на прожекцията.

"Убийците на цветната луна" ще излезе по кината на 20-и октомври. Ето и официалния трейлър на филма:

Прочетете още