Bruce Springsteen получава една от най-престижните британски награди

Bruce Springsteen получава една от най-престижните британски награди
28 Март 2024

Bruce Springsteen получава една от най-престижните награди - тази на британския професионален съюз на музикалните творци, известен като Академията "Айвърс" (Ivors Academy), съобщи АП. Той беше обявен за новия носител на най-високото отличие на 80-годишната Академия, като признание за влиянието, което творчеството и кариерата му е оказала върху културния пейзаж на Обединеното кралство.

Така, през юни The Boss ще влезе в историята като първият чуждестранен автор на песни с престижната награда, с която преди него са удостоени само 26 творци. Сред тях са Elton John, Paul McCartney, Joan Armatrading, Peter Gabriel, Kate Bush и Sting.

Bruce Springsteen, който през септември ще стане на 75 години, е носител на 20 награди Grammy (51 номинации), две "Златен глобус", един "Оскар", една "Тони" и е награден с президентския медал на свободата - най-високото гражданско отличие на Америка. Въведен е в Залата на славата на рокендрола и има продадени над 140 милиона албума по целия свят.

"Освен че е признание за моето творчество, наградата е и признание за феновете и приятелите, които подкрепят мен и работата ми през последните 50 години. Тази страна винаги ме е карала да се чувствам добре дошъл и винаги ще съм ѝ благодарен за това", каза в изявление роденият в Ню Джърси музикант.

На 5 май той и неговата E Street Band стартират турнето си в Европа с концерт в Кардиф, UK като обиколката на Стария континент ще продължи до 27 юли, когато за втора поредна вечер ще забият на стадион Уембли в Лондон.

Прочетете още