Брад Пит и Марго Роби ни канят на най-грандиозното киносъбитие на сезона - „Вавилон“

Брад Пит и Марго Роби ни канят на най-грандиозното киносъбитие на сезона - „Вавилон“
17 Януари 2023

Награденият с „Оскар“ киновундеркинд Деймиън Шазел („Камшичен удар“, „Ла Ла Ленд“, „Първият човек“) и световните звезди Брад Пит и Марго Роби ще ни отведат до „Вавилон“ за най-грандиозното, скандално и развлекателно киносъбитие на сезона, рисуващо незабравима картина на един от най-турбулентните периоди в историята на „Фабриката за мечти“.

Действието на „Вавилон“ се развива в края на 20-те и началото на 30-те години на XX в. по време на прехода на Холивуд от нямото към звуковото кино. Филмът проследява възхода и падението на звезди, студийни босове, кинотворци и всевъзможни представители на киноиндустрията, които преминават през бурния, магически и скандален период, останал в историята като ера на безмерно разточителство, необуздан упадък и поквара. Сюжетът поставя в светлините на прожекторите актьора на върха на славата Джак Конард (Брад Пит), готовата на всичко, за да бъде звезда Нели ЛаРой (Марго Роби) и вярващия, че киното е нещо повече от живота Мани Торес (Диего Калва). Съдбите на тримата се преплитат, за да разкрият по-зрелищен и болезнено откровен начин човешката природа – от най-бляскавата до най-анималистичната ѝ същност.

Първият трейлър повдига завесата към уникалната атмосфера и ритъм на филма, запознава ни с основните действащи лица и разкрива шеметния, но и развратен свят на младия Холивуд, където се раждат и умират мечтите.

В тон с „Имало едно време… в Холивуд“ на Куентин Тарантино и вдъхновен от нямото кино и ненадминати класики като „Сладък живот“ на Фредерико Фелини, „Нашвил“ на Робърт Олтман и „Кръстникът“ на Франсис Форд Копола, „Вавилон“ е епичен разказ в ненадминатите традиции на стария Холивуд, който, с помощта на шепа герои, бележи важна промяна в обществото и културата. Само в киносалоните, филмът ще предложи на зрителите нещо наистина оригинално и различно, каквото рядко виждаме на големия екран. Секс, наркотици, блясък и мечти… искате да ви забележат – направете сцена!

Медиен партньор на впечатляващата суперпродукция „Вавилон“ е Радио 1, което ви дава възможност да спечелите звездни парти награди от филма! Научете как на www.radio1.bg.

Лентата завладява големия екран от 20 януари - само в кината и IMAX.

Прочетете още