Брад Пит е готов да се оттегли от киното след повече от 30 години в Холивуд

Брад Пит е готов да се оттегли от киното след повече от 30 години в Холивуд
24 Юни 2022

Холивудският ас Брад Пит, който има две награди "Оскар" - за ролята в "Имало едно време... в Холивуд" на Куентин Тарантино и като продуцент на филма "12 години в робство", даде пространно интервю за сп. GQ, в което сподели, че е готов да се оттегли от голямото кино. След повече от 30 години в индустрията, той смята, че се намира в "последния етап" от актьорската си кариера и се чувства изморен. Все пак, дори да спре да снима, Брад казва, че иска винаги да се занимава с изкуство, по един или друг начин.

Това все още не значи, че няма да го гледаме в още филми. Той вече е заснел "Убийствен влак", който ще излезе на 5 август, и "Вавилон" - драма с претенции за следващите "Оскари", която бележи завръщането на Деймиън Шазел като режисьор след "Ла ла ленд" и второто партньорство на Пит и Марго Роби след "Имало едно време.... в Холивуд".

Брад не планира да прекрати и работата за своята продуцентска компания Plan B, от която предстоят "Блондинка" - биография на Мерилин Монро с Ана де Армас, и "Жените говорят" с Франсис Макдорманд и Руни Мара, в която група жертви се обединяват срещу своите изнасилвачи. 

"Чувствах се самотен, когато растях, а и по-късно. Едва наскоро почувствах прегръдката на семейството и приятелите си", разказва още звездата. Той смята, че е преодолял чувството за самота, когато е решил да се откаже от алкохола през 2016 г. В продължение на 18 месеца редовно е посещавал сбирки на анонимни алкохолици. Впоследствие Пит решава да спре и цигарите."Не мога просто да припаля една-две. Отказах ги напълно.", споделя още.

Междувременно Тарантино коментира, че когато Брад Пит се пенионира като актьор, киноиндустрията ще загуби "една от последните си останали големи звезди". "Той е просто от различна порода мъже. И честно казано, не мисля, че може да се опише точно каква е тя, защото това е като описваш сиянието на звездите. Забелязах го, котато снимахме "Гадни копилета". Когато Брад беше в кадър, не се чувствах, сякаш гледам през обектива на камерата. Чувствах се сякаш гледам филм в киносалона. Самото му присъствие в стаята създава това впечатление", казва известният режисьор и сценарист.

Прочетете още