БНТ ще излъчи на живо специалното шоу “Eurovision – Europe Shine a Light” на 16 май

БНТ ще излъчи на живо специалното шоу “Eurovision – Europe Shine a Light” на 16 май
4 Април 2020

Евровизия 2020 все пак ще влезе в домовете на феновете тази година. Това обявиха от Европейския съюз за радио и телевизия, като съобщиха, че подготвят специално студийно шоу - “Eurovision – Europe Shine a Light”, което да се излъчи на 16 май от участващите телевизии. То няма да има състезателен характер и ще продължи около два часа. Българска национална телевизия ще предава на живо в ефира на БНТ 1 шоуто от 22 часа българско време.

Водещи на събитието ще бъдат Шантал Янзен, Едсилиа Ромбли и Ян Смит, които щяха да водят и грандиозното събитие в Ротердам. Именно те ще бъдат позиционирани в студиото. Във вечерта се очаква да се включат артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020, както и музиканти, които вече са спечелили симпатиите на феновете на песенния конкурс. Ще чуем както песните, които трябваше да бъдат представени тази година, така и класики от минали години на състезанието. Участниците ще бъдат включвани от „мястото, на което се намират в Европа“.

Българският представител на Евровизия Виктория също ще бъде част от програмата на 16 май. Тя ще запише специално видео послание за милионите фенове на конкурса в цял свят, а песента на България за Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

Конкурсът, който всяка година се следи от над 200 милиона зрители в цял свят, беше изместен за 2021 година заради световната пандемия.

Прочетете още