Биографичната лента ELVIS отново е на върха на официалната британска филмова класация

Биографичната лента ELVIS отново е на върха на официалната британска филмова класация
19 Януари 2023

Биографичната лента ELVIS отново е на върха на официалната филмова класация във Великобритания (Official Film Chart), след успеха си на наградите "Златен глобус" миналата седмица.

Припомняме, за изключително въздействащото му превъплъщение в Краля на рока, Остин Бътлър спечели отличието в категорията "Най-добър актьор в драматичен филм" и от тогава продукцията на режисьора Баз Лурман се радва на ръст както дигитално, така и при физическите продажби, което го поставя обратно на позицията "Филм №1 в Обединеното кралство".

В резултат на това предишният лидер в класацията, Top Gun: Maverick е изместен до №2, докато комедийната драма The Banshees of Inisherin на Мартин Макдона се изкачва с 24 места до №3. С участието на Колин Фарел и Брендън Глийсън, The Banshees of Inisherin също се радва на допълнително внимание след Златните глобуси, където беше номиниран за осем награди и спечели три – "Най-добър филм - комедия/мюзикъл", "Най-добър актьор в комедия/мюзикъл" (Фарел) и "Най-добър сценарий".

Прочетете още