Beyonce с 9 номинации за Grammy 2023

Beyonce с 9 номинации за Grammy 2023
16 Ноември 2022

Обявиха претендентите за отличията на Националната академия за звукозапис на САЩ за изключителни постижения в музикалната индустрия и Beyonce е с най-много номинации - девет. Прибавяйки ги в актива си 41-годишната звезда изравни рекорда на съпруга си Jay-Z за най-номиниран артист в историята на Grammy (общо 88).

Beyonce ще се съревновава в три от основните категории (Голямата четворка) - за песен, запис и албум на годината, съответно със сингъла "Break My Soul" и албума "Renaissance", както и за най-добра R'n'B песен, за албум в жанра денс/електронна музика, за най-добро R'n'B изпълнение и най-добра песен, написана за визуална медия. 

Kendrick Lamar я следва с 8 номинации, Adele и Brandi Carlile са с по 7, а Harry Styles, Mary J. Blige, Future, DJ Khaled и продуцентът и автор на песни The-Dream са с по 6 номинации.

Тази година бяха добавени пет нови категории - Автор на песни на годината, некласически; Най-добро алтернативно музикално изпълнение; Най-добро американско изпълнение; Най-добър саундтрак за видео игри и други интерактивни медии и Най-добър албум с поезия, които според главния изпълнителен директор на Американската звукозаписна академия, ще допринесат за повишаването на разнообразието на най-престижните музикални отличия.

65-ите награди Grammy ще бъдат раздадени в Лос Анджелис на 5 февруари 2023 г., а пълен списък с претендентите ще откриете тук.

Прочетете още