Apple представи новия iPhone 12

Apple представи новия iPhone 12
14 Октомври 2020

Снощи компанията Apple представи новия iPhone 12. Освен че може да работи с мобилна мрежа от пето поколение (5G), което означава по-високоскоростен мобилен интернет и бързо сваляне на големи игри, програми или стрийминг на 4К видео, iPhone 12 се отличава още с по-бърз процесор, по-добра камера и по-здрав дисплей. От американския технологичен гигант увериха, че процесорът A14 Bionic е с до 50 процента по-бърз от на който и да било друг смартфон.

Снимка: Screenshot/www.youtube.com

Най-значимите промени са свързани с по-отсечените плоски странични рамки на корпуса, които доближават устройството по дух до любимия на мнозина iPhone 5. Екранът на iPhone 12 е с 11 процента по-тънък и с 16 процента по-лек от предишната 11-а серия. Новата линия на смартфона на Apple ще се предлага в четири разновидности - iPhone 12 (6.1 инчa), 12 Mini (5.4 инча), 12 Pro (6.1 инчa) и 12 Pro Max (6.7- инчoв eкрaн).

Обърнато е голямо внимание на защитата на устройствата и повишаването на тяхната устойчивост. Екраните са снабдени със специално керамично стъкло, което увеличава цели 4 пъти шансът им да оцелеят без напукване при изпускане върху земята като от Apple нарекоха новата технология "най-големия скок що се отнася до надеждността".

MagSafe е друга голяма иновация на Apple. Става дума за подобрено безжично зарядно. То разчита на магнити, нанокристали и кожено или силиконово покритие, за да се прилепи елегантно към гърба на смартфона, след което започва да зарежда батерията. Самите безжични зарядни са с доста разнообразен дизайн, като гамата им ще продължи да нараства.

Apple се хвали, че магнитите в телефона и безжичното зарядно са направени изцяло от рециклирани материали, с което компанията продължава по пътя си да постигне въглеродна неутралност до 2030 г.

Прочетете още