Албумът към филма „Moonage Daydream” за David Bowie включва нечуван досега материал

Албумът към филма „Moonage Daydream” за David Bowie включва нечуван досега материал
23 Ноември 2022

От Parlophone Records с гордост обявяват музикалния съпровод към аплодирания от критиката филм „Moonage Daydream”. Излизайки по кината, лентата показва живота и гениалността на David Bowie, един от най-плодотворните и влиятелни артисти на нашето време. Разказана чрез възвишени, калейдоскопични, невиждани досега кадри, изпълнения и музика, пълнометражната филмова одисея на Brett Morgen (The Kid Stays in the Picture, Kurt Cobain: Montage of Heck, Jane) изследва творческото, музикално и духовно пътешествие на David Bowie. Филмът се води от собствения разказ на David Bowie и е първият официално одобрен филм за изпълнителя.

Придружаващият албум към „Moonage Daydream” включва песни от цялата кариера на Bowie и нечуван досега материал, уникални миксове, създадени за филма и това издание, заедно с диалози от самия Bowie.

Акцентите включват неиздавана досега колекция от „The Jean Genie / Love Me Do / The Jean Genie“, записана на живо на последния концерт на Ziggy Stardust в Hammersmith Odeon през 1973 г., с участието на Jeff Beck на китара. Други рядкости са ранната версия на любимата на Hunky Dory „Quicksand“ и неиздаваната досега версия на живо на „Rock ’n’ Roll With Me“ от легендарното „Soul Tour“ от 1974 г.

Прочетете още